Veelgestelde vragen

 • Waarom moet je een gezondheidsverklaring invullen?

  Een gezondheidsverklaring vul je in, zodat het CBR kan beoordelen of je gezond genoeg bent om je rijbewijs te halen of te verlengen. Op de Gezondheidsverklaring staan vragen over je gezondheid. Die moet je eerlijk invullen. Als autorijder ben je namelijk verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en ook voor die van anderen.

  Het invullen én betalen van de Gezondheidsverklaring doe je via Mijn CBR. Dat kost €39,30 (in 2021).

 • Waarom moet ik mijn rijschool machtigen ?

  Zonder machtiging kunnen wij geen tussentijdse toets of examen aanvragen. Wij hebben hier jouw goedkeuring voor nodig. Als je begint met rijlessen, machtig dan gelijk de rijschool.

  Je kunt dit doen met je DigiDcode op https://mijn.cbr.nl 

  Ons rijschool registratie nr is: 1986F8

 • Hoe werkt online speedtheorie?

  Online speedtheorie is een internetopleiding die alle  hoofdonderwerpen van het CBR theorie-examen behandelt. Je krijgt 3 maanden toegang tot je internetopleiding. De 3 maanden gaan in na het activeren van je inlogcode.

  De opleiding zit boordevol afbeeldingen en - waar nodig - bewegende animaties, video’s en slide shows die de lesstof illustreren.

  Gevaarherkenning is het tijdig opmerken, herkennen en voorspellen van mogelijk gevaarlijke situaties en het juiste handelen om het gevaar af te wenden. Bij Verkeersregels (kennis) draait het om feitelijk benoemen en herkennen. Verkeersinzicht (kennis+) test je kennis en rijvaardigheid in het herkennen van risico’s in verkeerssituaties en t.o.v. andere verkeersdeelnemers.

  Meer details en achtergronden vind je in het VekaBest theorieboek dat je als onderdeel van dit pakket ontvangt.

 • Word ik thuis opgehaald voor de proefles?

  Ja, als je in Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Castricum, IJmuiden, Velserbroek, Haarlem, Driehuis, Santpoort, Heemstede, Bloemendaal of Aerdenhout woont, halen wij je op. Vanuit het opgegeven adres gaan wij een uur met je rijden en je krijgt daarna meteen het lesadvies mee voor je rijbewijs B.

 • Wat is een herexamengarantie?

  mijnrijlespakket examengarantie houdt in dat het eerste herexamen t.w.v. € 260,- gratis is! Slaag je niet de eerste keer dan krijg je van ons een gratis herexamen. Het enige wat wij vragen is om minimaal 4 lessen te volgen van 1,5 uur. Dit geeft ons de tijd om extra aandacht te geven aan de onderdelen die met het examen  minder goed gingen.  Normale prijs € 300,-          Pakketprijs € 265,-.

 • Waarom zit er een tussentijdse toets in jullie pakketten en wat is het voordeel hiervan?

  Een tussentijdse toets is eigenlijk een soort proefexamen. De toets duurt net zo lang als een echt rijexamen en je doet precies dezelfde handelingen. Het mooie is dat je alvast kunt wennen aan een examensituatie. Na de rit krijg je van de examinator een aantal tips om je nog beter voor te bereiden voor het echte examen. Mocht je de bijzondere verrichtingen goed uitvoeren dan kun je hier vrijstelling voor krijgen.